Nieuws

Handelsmissie naar Turkije.


De gemeente Lisse is benaderd door de Honorair Consul van Turkije (Joost Peters) met het verzoek van de burgemeester van Urla (Izmir) om met een aantal bedrijven op een handelsmissie naar de Turkse regio te komen.

Aangegeven is dat er in de regio economische kansen liggen voor de volgende sectoren
• kassen;
• snijbloemen;
• visserij;
• windenergie;
• het opslaan van koude voedingswaren zoals fruit en groente om het daarna te exporteren;
• verpakkingen.

Omdat de gemeente van mening is dat de kansen voor bedrijven nog concreter moeten worden gaat Consul Joost Peters in november weer naar Izmir. Om nog gerichter te kunnen vragen aan welk soort bedrijven (producten / diensten) behoefte is heeft hij een lijst van bedrijven nodig met hun concrete bedrijfsomschrijving. Hij brengt dan tegelijkertijd de vraagkant in kaart.

drs. L.C. (Laura) van Klink
adviseur regionale economie en public affairs
VNO-NCW RijnGouwe en Rijnland
M 06 120 577 56

Laatste nieuws

Per 1 juli  gaan de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus in. De achtste noodverordening zal snel volgen waarin de versoepelingen verwerkt zijn.Duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: samen met mboRijnland opleiden voor de toekomst in hybride leertrajecten.
De werknemer van morgen zit vandaag nog op school. Hoe kan je als bedrijf bijdragen aan het opleiden van goed personeel? Naast het aanbieden van stageplaatsen werkt een aantal bedrijven in de regio inmiddels samen met het onderwijs in hybride leertrajecten voor mbo studenten.

[lees verder op de website van Bedrijfsleven Bollenstreek]Bedrijfsleven Bollenstreek wil graag met projectontwikkelaars en bouwbedrijven in gesprek over de problemen rond de huisvesting of woningbouw voor mbo geschoolden, praktisch geschoolden en arbeidsmigranten.