Nieuws

Handelsmissie naar Turkije.


De gemeente Lisse is benaderd door de Honorair Consul van Turkije (Joost Peters) met het verzoek van de burgemeester van Urla (Izmir) om met een aantal bedrijven op een handelsmissie naar de Turkse regio te komen.

Aangegeven is dat er in de regio economische kansen liggen voor de volgende sectoren
• kassen;
• snijbloemen;
• visserij;
• windenergie;
• het opslaan van koude voedingswaren zoals fruit en groente om het daarna te exporteren;
• verpakkingen.

Omdat de gemeente van mening is dat de kansen voor bedrijven nog concreter moeten worden gaat Consul Joost Peters in november weer naar Izmir. Om nog gerichter te kunnen vragen aan welk soort bedrijven (producten / diensten) behoefte is heeft hij een lijst van bedrijven nodig met hun concrete bedrijfsomschrijving. Hij brengt dan tegelijkertijd de vraagkant in kaart.

drs. L.C. (Laura) van Klink
adviseur regionale economie en public affairs
VNO-NCW RijnGouwe en Rijnland
M 06 120 577 56

Laatste nieuws

In 2017 heeft gemeente Lisse de Toekomstvisie voor Lisse in 2030 geschreven. Deze ideeën worden nu uitgewerk. Hoe ziet ondernemerschap eruit in Lisse? Hoe past dit bij de kwaliteiten van Lisse? En natuurlijk moeten we ook keuzes maken.logo-economic-boardNa een hoopvolle zomer gaan we met de nieuwste maatregelen helaas weer een stap terug de coronacrisis in. Onderzoeksbureau Blaauwberg schetste ons eerder al de drie fasen van een epidemiologische crisis: de fase van de hamer (lockdown), de fase van de dans en de overgangsfase. In welke fase we ons komende maanden begeven is op dit moment helaas nog lastig in te schatten. Terug naar een intelligente lockdown?

[Klik hier en lees meer op de site van het Economic Board]Voorkom-tweede-lockdown-Covid-19

De toename van het aantalCOVID-19 besmettingen is onrustbarend. Als het zo door gaat raakt de zorg opnieuw overbelasten zal het kabinet niet anders kunnen dan nieuwe maatregelen nemen. Al dit weekend wordt daarover gesproken. Een tweede lockdown dreigt, met alle draconische gevolgen voor ondernemers, werknemers en de economie van dien. Als ons gedrag niet verandert, wordt het ongelofelijk lastig om dat te voorkomen.