Nieuws

Handelsmissie naar Turkije.


Aangegeven is dat er in de regio economische kansen liggen voor de volgende sectoren
• kassen;
• snijbloemen;
• visserij;
• windenergie;
• het opslaan van koude voedingswaren zoals fruit en groente om het daarna te exporteren;
• verpakkingen.

Omdat de gemeente van mening is dat de kansen voor bedrijven nog concreter moeten worden gaat Consul Joost Peters in november weer naar Izmir. Om nog gerichter te kunnen vragen aan welk soort bedrijven (producten / diensten) behoefte is heeft hij een lijst van bedrijven nodig met hun concrete bedrijfsomschrijving. Hij brengt dan tegelijkertijd de vraagkant in kaart.

drs. L.C. (Laura) van Klink
adviseur regionale economie en public affairs
VNO-NCW RijnGouwe en Rijnland
M 06 120 577 56

Laatste nieuws

Welzijnskwartier-noordwijk-Hillegom-Lisse-TeylingenVanaf februari 2021 organiseert Welzijnskwartier (Katwijk) in samenwerking met de welzijnspartners uit de Bollenstreek (Welzijn Teylingen, Welzijnskompas en Welzijn Noordwijk) het project: MDT. MDT is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de bovengenoemde regio’s die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen en ervaringen willen opdoen en zodoende van meerwaarde kunnen zijn voor een maatschappelijke organisatie. We beginnen met 4 skills trainingen (in februari) en daarna gaan de jongeren gedurende 5 maanden een dagdeel per week vrijwilligerswerk doen bij een lokale organisatie.NBedrijfsleven-bollenstreek-dec-2020-kla een voortvarende start begin van het jaar kwam de corona crisis met bijna geen fysieke bijeenkomsten, maar heel veel vergaderen via beeldscherm en lobby achter de schermen.
Tijd voor een samenvatting van de speerpunten van Bedrijfsleven Bollenstreek in 2020.HLT-samenOp maandag 9 november heeft een brede controleactie plaatsgevonden. Onder coördinatie van het RIEC Den Haag hebben de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met de politie, Omgevingsdienst, het OM, Douane en de Belastingdienst een reeks panden gecontroleerd op criminele activiteiten. Deze controles zijn bedoeld om tijdig eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken.