Nieuws

Webinar Corona-(schuld)hulpverlening MKB


Vanwege de coronacrisis staan steeds meer ondernemers onder druk en wordt in 2021 een toenemend aantal faillissementen verwacht. Veel partijen staan voor de vraag hoe dit economisch en maatschappelijk leed kan worden afgewend.

Het Kennisnetwerk Regionale Economie organiseert op woensdag 02 maart 2021 van 14:00 - 15:30 uur een webinar over dit onderwerp, u bent van harte uitgenodigd.

Gemeenten en andere dienstverleners kunnen (schuld)hulpverlening bieden om het MKB te ondersteunen en bedrijven door deze moeilijke periode te loodsen. Zo proberen ze te voorkomen dat bedrijven onnodig omvallen met veel economische en maatschappelijke schade tot gevolg. In dit webinar staan we met experts stil bij de omvang en urgentie van de problematiek en bieden we voorbeelden van (schuld)hulpverlening uit het land. Ook is er ruimte voor het delen van kennis en ervaringen uit de eigen praktijk.

https://sterkermkb.viadesk.com/do/eventreadpublic?id=53520-6576656e74

Laatste nieuws

HLT-samenOp het bedrijventerrein Meer & Duin in Lisse zijn de voorbereidingen gestart voor de opzet van een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het doel is om met de gevestigde ondernemers, politie, brandweer en de gemeente Lisse samen toe te werken naar de voornaamste doelstellingen van een KVO, nl; Schoon, Heel en Veilige leef- en werkomgeving.OADB

OADB verbindt onderwijs en arbeidsmarkt van basisonderwijs tot universiteit.
Wij halen vragen en wensen op vanuit de scholen en opleidingen voor projecten, stages, maatschappelijke diensttijd, excursies, hybride onderwijs etc.
[Lees verder op de nieuwe website oadb.nl]Gemeente Lisse heeft woensdagavond samen met politie en Omgevingsdienst West Holland een pand gecontroleerd op bedrijventerrein Meer en Duin in Lisse. Dit soort controles zijn bedoeld om tijdig eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken. Uiteindelijk troffen de partners illegale bewoning, illegale bedrijvigheid en vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen aan. Hierbij is een 33-jarige man afkomstig uit Haarlem aangehouden.