Business Club Lisse, de ondernemersvereniging van Lisse

Hart-onder-de-riem-campagne-BCL-2

* 115 leden uit vele branches

* Kwartaaloverleg bij gemeente

* Maandelijks netwerkbijeenkomst


Gezocht: jongeren voor de raad van advies


Welzijnskwartier-noordwijk-Hillegom-Lisse-TeylingenGezocht: ondernemende jongeren
Naast deelnemers voor MDT zijn we ook op zoek naar ondernemende jongeren uit Katwijk en de Bollenstreek die het leuk vinden om een plek te krijgen in de Raad van Advies. De Raad van Advies bestaat uit ondernemende jongeren tussen de 14 en 27 jaar die het leuk vinden om organisaties en de projectleider adviezen te geven over het ‘jongerenproof’ maken van maatschappelijke organisaties.

Zodoende kom ik bij uw Business Club (Lisse) uit. Ik ben benieuwd of u in uw netwerk nog ondernemende jongeren heeft die dit eventueel leuk vinden en hiervoor in aanmerking komen?

Wat levert het een jongere op?

  • Interessante trainingen over beleid en advies
  • Uitbreiding van het lokale/regionale netwerk
  • Van meerwaarde kunnen zijn voor organisaties en jongeren uit de regio

Wat verwachten wij van de Raad van advies?

  • Gevraagd en ongevraagd advies geven
  • x per jaar deelnemen aan de georganiseerde bijeenkomsten/trainingen tussen de projectleider en Raad van Advies
  • Als ambassadeur voor het MDT-project optreden
  • Minimaal 1 jaar en maximaal 2 jaar lid zijn

Meer algemene informatie kunt u vinden via: https://welzijnskwartier.nl
Een filmpje over MDT algemeen: https://www.youtube.com/watch?v=2QDIdOGS4UQ

Indien u suggesties, tips, vragen en/of opmerkingen heeft kunt u mij via contact opnemen met Peggy Stokkel:
Projectleider Maatschappelijke Diensttijd
06-121 021 18
Callaoweg 1
2223 AS Katwijk

Foto's netwerkbijeenkomst:Nieuws

Formulieren avondklok
Als het noodzakelijk is dat u naar buiten gaat tijdens de avondklok, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat moet u ook een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ kunnen laten zien.

Avondklok formulieren
Download hier de formulieren.Welzijnskwartier-noordwijk-Hillegom-Lisse-TeylingenVanaf februari 2021 organiseert Welzijnskwartier (Katwijk) in samenwerking met de welzijnspartners uit de Bollenstreek (Welzijn Teylingen, Welzijnskompas en Welzijn Noordwijk) het project: MDT. MDT is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit de bovengenoemde regio’s die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen en ervaringen willen opdoen en zodoende van meerwaarde kunnen zijn voor een maatschappelijke organisatie. We beginnen met 4 skills trainingen (in februari) en daarna gaan de jongeren gedurende 5 maanden een dagdeel per week vrijwilligerswerk doen bij een lokale organisatie.Een enthousiast netwerk!

Met bijna 115 leden is Business Club Lisse een ondernemersvereniging voor het MKB waarin vele branches uit Lisse vertegenwoordigd zijn. Neem een kijkje in ons ledenbestand en wordt net zo enthousiast als onze leden! Wij bieden u een netwerk waaraan deelnemen voor u heel laagdrempelig is. Samen met onze Lissese zusterverenigingen Horeca Club Lisse en Dorpshart Lisse vertegenwoordigen wij de ondernemers in onze gemeente. Dat maakt ons ook een gesprekspartner van formaat in zowel gemeentelijk als regionaal verband.

Een dynamische agenda

Elke maand, dat willen zeggen zo'n 11 keer per jaar, organiseert het bestuur van Business Club Lisse netwerkbijeenkomsten. Zo vinden er regelmatig bedrijfsbezoeken plaats waar onze leden zich kunnen presenteren aan elkaar, hetgeen meestal leidt tot meer business. Maar ook bijeenkomsten met wisselende thema's zoals een haringparty als de eerste haring zich weer aandient, actieve evenementen en uiteraard de jaarlijkse ledenvergadering. Daarnaast zijn ook commissies actief die medebepalend zijn voor het (politieke) beleid van Business Club Lisse.

En samen politiek sterk!

Zonder een gezond ondernemersklimaat is Lisse geen aantrekkelijke partij voor bedrijven die zich willen vestigen in Lisse. De gemeente zoekt daarom regelmatig contact met Business Club Lisse over kwesties die de ondernemers in Lisse aangaan. Behoud van de huidige werkgelegenheid en juist ook de groei hiervan zijn speerpunten voor het overleg tussen het gemeentelijke bestuur en Business Club Lisse. Dit heeft al geleidt tot een zeer beperkte leegstand van winkel- en bedrijfspanden in de gemeente en tot het doorlopend revitaliseren van koopgebieden en bedrijfsterreinen.