Uitschrijven

Nieuws Corona


Aanvulling 3 april 2020
Gisterenavond heeft de Rijksoverheid een nieuw bericht geplaatst over betalingsuitstel, lees hier: Versoepeling betalingsuitstel Belastingdienst.


Aanvulling 2 april 2020:
Namens de ondernemers in de Duin- en Bollenstreek is er door de gezamenlijke gemeenten en de brancheorganisaties een noodsignaal gestuurd aan minister Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat.
Lees hier de brief: Noodsignaal van de ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.

Ondernemers hebben allemaal hun problemen op dit moment. Het is mooi om te zien hoe ondernemers creatief worden en ook hoe zij andere ondernemers, particulieren of sectoren bij staan. Je hoeft zeker niet alles zelf uit te vinden, hoe vanuit de overheid zzp-ers en bedrijven worden ondersteund, dat wordt prima centraal uitgezocht door bestuurders en branche organisaties. Op deze plek verzamelen wij de meest belangrijke informatie, maar klik eens verder en verdiep je in de platformen.

Een mooi voorbeeld is de website van ondernemend Nederland, onl.nl. Staat boordevol tips, wetenswaardigheden en te nemen maatregelen. Maar veel praktijkkennis en oplossingen ligt ook bij jou als ondernemer. Denk je dat het beter kan? Meld het lokaal bij je ondernemersvereniging, of als het landelijk een bijdrage kan leveren kun je ook hier een verbeterpunt aangeven: corona-meldpunt.

Meer branche gericht, maar zeer Bollenstreek is de website flowerscience.nl. Veel branche gerichte informatie waar velen zeker inspiratie op kunnen doen. Zo kom je er ook het vlog van Jaap Bond, voorzitter Regiegroep coronacrisistuinbouw tegen: vlog 1 Jaap Bone en  vlog 2 Jaap Bond.

Heb je informatie welke je op deze plek wilt delen, stuur het dan aan: communicatie@businessclublisse.nl.


Aanvulling 31 maart 2020:
Lees (download) hier de brief van het kabinet over de noodregeling: 
Vragen over de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid.

Meer nieuws is ook te lezen bij het Financiëel Dagblad:
Ook-vergoeding-voor-pensioen-en-vakantiegeld-in-noodregeling.


Aanvulling 30 maart 2020:
ISD-Bollenstreek heeft aanvullende informatie over de ZZP-regeling, klik hier: De tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).


Op 19 maart 2020 verzond Alverha (Dorpshart-Business Club en Horeca Lisse) deze nieuwsbrief over zaken rondom het coronavirus.
Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep en dus ook Lisse en haar ondernemers. De besturen van Business Club Lisse, Dorpshart en Horeca Lisse die allen vallen onder Alverha leven mee met iedereen, die fysiek en/of zakelijk getroffen is of wordt. Voor zover ons bekend heeft het virus nog geen van onze leden of hun dierbaren bereikt, maar dat kan natuurlijk elk moment veranderen. 

Wel weten wij nu al dat veel leden zakelijk getroffen zijn. We denken daarbij bijvoorbeeld aan degenen, die werkzaam zijn in de horeca en nu al weten dat zij tenminste tot 6 april hun bedrijf gesloten moeten houden. En aan hen die in de gezondheidssector werkzaam zijn en nu misschien al vele overuren moeten maken om aan de hulpvraag te kunnen voldoen.

Als ondernemersvereniging(en) willen we er juist nu voor de leden zijn. Welke vragen er allemaal  leven, weten we niet, en daarom staan er in deze nieuwsbrief een aantal verwijzingen.  

Gezamenlijk hebben wij bij de Gemeente Lisse een verzoek ingediend om alle ondernemers in Lisse (indien nodig) de mogelijkheid te bieden de belastingen zoals de OZB aan het einde van het jaar te betalen. De gemeente neemt ons verzoek  serieus in overweging en komt  hier zeer spoedig op terug.

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen: telefoon 0800 2117. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook te bereiken via www.kvk.nl/coronaloket.

Waar kunnen ondernemers nog meer terecht?
Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde kredietregelingen (BMKB en GO) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland doen, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers melden zich hiervoor bij hun kredietverstrekker. Voor de belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via Belastingdienst.nl/coronavirus. De regelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden zo spoedig mogelijk open gesteld. Bij andere vragen over het coronavirus kunnen bedrijven kijken op Rijksoverheid.nl/coronavirus of op het RIVM. Of ga naar de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 - 2117.

Gaat het bijvoorbeeld over de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud of uitstel van belastingbetaling dan kan wellicht je accountant of administratiekantoor je verder helpen, maar is dat niet het geval, dan is de penningmeester van BCL (Cor Vork van LC Financiële Coaching) bereidt als vraagbaak te dienen. Cor is werkzaam in de schulddienstverlening voor MKB-ondernemers.  Je kunt hem bereiken via penningmeester@businessclublisse.nl of 06 11 788 724 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Mocht u desondanks toch nog aanlopen tegen vragen en/of problemen rondom het Coronavirus en de gevolgen voor de onderneming, stuur dan een email naar het secretariaat: van BCL, HCL of Dorpshart.

Wij zullen onze uiterste best doen daarop zo snel en goed mogelijk te reageren.
Tot slot heel veel sterkte toegewenst in deze crisistijd.
Pas goed op uzelf en de mensen om u heen. 
We zullen dit met elkaar moeten oplossen.
 
Namens Alverha
George Hoogkamer - voorzitter Alverha
Evert Vrijenhoek - voorzitter Dorpshart Lisse
Jos van der Vlugt - voorzitter Business Club Lisse
Ton Freriks - voorzitter Horeca Lisse

 

Business-club-dorpshart-horeca-Lisse

Laatste nieuws

Geen-handen-maar-ellebogen-EBDB-jaarverslag-Duin-en-BollenstreekEconomic Board presenteert eerste jaarverslag
Op dinsdag 10 maart jl. werd het eerste inhoudelijke jaarverslag van de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) aangeboden aan Jan van Rijn (voorzitter bestuurlijk overleg Economie) door Jan Bout (voorzitter EBDB) en Lars Flinkerbusch (directeur EBDB). Dit gebeurde ditmaal niet met een gebruikelijke stevige handdruk, maar met ‘corona-vriendelijke’ elleboogjes. Van Rijn: “De EBDB is behoorlijk op stoom. De eerste resultaten worden al getoond en dat is een zeer gunstige ontwikkeling voor de economie in de Duinen Bollenstreek”.Maandag 27 januari 2020 lanceerde de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) het nieuwe ‘Manifest van de Regio’ tijdens haar eerste jaarevenement in Lisse. In dit Manifest worden de uitgangspunten voor de branding van de regio beschreven. Jaap Smit, commissaris van de Koning van de Provincie Zuid Holland, nam het eerste Manifest in ontvangst in een bomvol Floralis. Tijdens de bijeenkomst presenteerde de EBDB haar
activiteiten, resultaten en plannen aan bestuurders, ondernemers en andere betrokkenen. 

Al het nieuws: