Nieuws

Zweten & Eten voor het goede doel in Lisse


Zondag 10 juni organiseert Rotaryclub Lisse-Bollenstreek voor de tweede keer het evenement ‘Zweten & Eten’. Vorig jaar begonnen als hip en modern concept in de Bollenstreek om geld in te zamelen voor kinderen van wie de ouders onvoldoende middelen hebben om ze te laten sporten of bijvoorbeeld muziekles te volgen. Nu al een begrip in de streek waarin sport, eten en gezelligheid wordt gecombineerd. Zweten & Eten heeft maar één doel; een dag voor iedereen! Een Run-Bike-Run in combinatie met een Foodtruckfestival waarbij kinderen rijkelijk worden vermaakt. Toegang is gratis.

ZE 4Zweten
Deze tweede editie van Zweten en Eten vindt dit jaar plaats op het terrein van de Keukenhof. Op zondag 10 juni om 13.00 uur is de start met de Run –Bike – Run wedstrijd waarin teams of individuele sporters diverse afstanden kunnen afleggen. Het kinderplein is ook vanaf 13:00 geopend. Hier worden kinderen vermaakt met onder andere spelletjes, springkussens en een stoepkrijtwedstrijd. Als laatste activiteit wordt de Kidsrun georganiseerd, waar meer dan 100 kinderen zoveel mogelijk rondjes af leggen. Maar na het sporten krijg je honger... &

Eten
Foodtrucks zijn dan ook volop aanwezig waarbij bezoekers kunnen genieten van overheerlijke culinaire gerechten. Gedurende het gehele event is er Live Muziek in combinatie met een DJ. Gezelligheid staat voorop waarin iedereen zich kan vermaken. Uiteindelijk gaat het erom dat de samenleving een leuke dag heeft en dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald.

Goede doel
De opbrengsten van het evenement gaan in zijn geheel naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur van Lisse. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen van ouders die het niet breed hebben toch kunnen sporten, hun zwemdiploma kunnen halen of mee kunnen doen aan culturele activiteiten. Kortom, een evenement in Lisse waarin het geld dat wordt opgehaald ook in Lisse wordt besteed. Met meer dan 100 Rotary-medewerkers werken wij aan een betere samenleving.

Jeugdfonds Sporten
Cultuur Lisse Dit evenement markeert de start van het JeugdSportfonds en JeugdCultuurfonds Lisse. In maart besloot de gemeenteraad van Lisse om dit fonds in te stellen en daarvoor jaarlijks een bedrag van € 30.000,- beschikbaar te stellen. Dit bedrag wordt aangevuld met landelijke subsidies, sponsors en een bijdrage van Rotary Lisse-Bollenstreek. Met dit geld wordt het mogelijk gemaakt voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar -uit gezinnen waar onvoldoende geld is- om lid te worden van een sportvereniging of lessen op kunst en cultuurgebied te volgen. Voor die kinderen betaalt het fonds de contributie en in bepaalde gevallen de benodigde kleding en attributen.

Schrijf nu in!
Inschrijven voor de Run-Bike-Run, de KidsRun of de stoepkrijtwedstrijd kan via de website www.zweteneneten.nl.

Laatste nieuws

Per 1 juli  gaan de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus in. De achtste noodverordening zal snel volgen waarin de versoepelingen verwerkt zijn.Duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: samen met mboRijnland opleiden voor de toekomst in hybride leertrajecten.
De werknemer van morgen zit vandaag nog op school. Hoe kan je als bedrijf bijdragen aan het opleiden van goed personeel? Naast het aanbieden van stageplaatsen werkt een aantal bedrijven in de regio inmiddels samen met het onderwijs in hybride leertrajecten voor mbo studenten.

[lees verder op de website van Bedrijfsleven Bollenstreek]Bedrijfsleven Bollenstreek wil graag met projectontwikkelaars en bouwbedrijven in gesprek over de problemen rond de huisvesting of woningbouw voor mbo geschoolden, praktisch geschoolden en arbeidsmigranten.